Опубліковано в 30 September 2019

Чи є пиво Клейковину?

Пиво є популярним алкогольним напоєм, що люди в усьому світі насолоджувалися протягом тисяч років (1).

Насправді, це третій найпопулярніший напій за водою і чаєм (2).

Як правило, пиво виробляється з використанням води, хміль, дріжджі, і ячмінь - зерно, яке містить клейковину (3).

У даній статті розглядається зміст клейковини пива і скільки клейковини в декількох основних типах, а також які-небудь безпечні для пацієнтів з целіакію.

Чотири зразки пиваВикласти на Pinterest

Варка пива являє собою складний процес , що включає ферментацію .

Це робиться шляхом ферментації цукру з зерна з використанням дріжджів, який є живим організмом. Дріжджі перетравлює цукор для виробництва спирту (4).

Пиво пивоваріння зазвичай включає в себе чотири основних інгредієнтів (5):

  • Вода. Як правило , що містить більше 90% від кінцевого продукту, вода є основним інгредієнтом.
  • Хміль. Цей спеціальний квітка традиційно додається , щоб забезпечити унікальний, гіркий смак.
  • Зерно. Робота в якості джерела цукру для бродіння, найбільш часто використовуваних зерна ячмінь, пшениця, жито - все з яких містять глютен (6).
  • Дріжджі. Це живий, одноклітинний організм засвоює цукор для виробництва алкоголю.

Пивоварні заводи можуть також використовувати інші зернові культури, ароматизаторів і добавок, щоб дати своє пиво унікальні кольору, смаки і аромати. Деякі з них також можуть містити глютен.

Види пива і глютену змісту

Особи з целіакію повинні повністю виключити глютен з їх дієти. У цих людей, це може привести до пошкодження кишечника, а також викликати болі в животі, діарея, безпричинна втрата ваги, і погане засвоєння поживних речовин (7).

Ось чому це важливо для тих , хто з целіакію або клейковини чутливість , щоб бути в курсі вмісту клейковини своїх продуктів харчування і напоїв, включаючи пиво.

Кількість клейковини в пиві вимірюється в частинах на мільйон (М.Д.).

У більшості країн, продукти харчування і напої повинні містити менше 20 частин на мільйон глютену, щоб вважати глютен (8).

Найбільш традиційно варили пиво містить набагато більше, ніж 20 частин на мільйон клейковини, хоча точну кількість варіює залежно від процесу варіння та інгредієнтів, які використовуються.

Ось середній вміст клейковини поширених видів пива (9, 10):

  • Світле: 63 М.Д.
  • Стаут: 361 М.Д.
  • Алесь: 3,120 м.д.
  • Пшеничне пиво: 25920 М.Д.

Як ви можете бачити, найбільш поширені типи пива містять рівні глютену, які є небезпечними для людей з целіакію.

резюме

Найбільш пиво виробляється з використанням зерна і інші добавки, які містять клейковину, що робить його небезпечним для осіб з целіакію.

У більшості країн - в тому числі в Сполучених Штатах, Канаді та багатьох європейських країнах - пиво має бути менше, ніж 20 частин на мільйон глютену бути позначені глютен (11).

Харчових продуктів і медикаментів (FDA) передбачає більшість людей з целіакію можуть споживати цей рівень глютену без побічних ефектів (12).

Щоб відповідати цьому стандарту, деякі пивоварні роблять напій з природно безлепкового зерна , такі як рис, кукурудза, сорго, проса і ( 13 ).

Крім того, деякі пивзаводи призначені безглютенові кошти, щоб уникнути перехресного забруднення з клейковиною в процесі варіння.

Інші пивоварні заводи розробили методи , щоб зменшити клейковину в традиційному, ячмені основі пива, виробництві клейковини видаляється пива ( 14 ).

Однак, немає ніякої гарантії, що клейковина видалено пиво є безпечним для людей з целіакію. Хоча це було оброблено, щоб допомогти зменшити вміст клейковини, немає надійного тесту, щоб перевірити кількість клейковини, які вони містять (15).

Для пацієнтів з целіакію, то краще дотримуватися сортів міченого глютену.

резюме

Пиво марковано глютен, ймовірно, безпечний для пацієнтів з целіакію. Ці сорти виробляються з використанням безглютенового зерна в установах, які запобігають перехресне забруднення з клейковиною.

Глютену пива росте в популярності ( 16 ).

Зверніться до місцевого постачальника пива, щоб показати вам свій вибір безглютенової пива, то переконаєтеся, що ви купуєте правильний продукт, уважно читати упаковку.

Шукайте фрази або символи, які вказують на продукт глютен. Майте на увазі, що стандарти маркування розрізняються залежно від країни.

Якщо це не ясно, чи містить пиво вибору глютену, це може бути корисно зв’язатися з виробником безпосередньо або вибрати інший сорт з прямою маркуванням.

Як альтернативи, розглянемо вибір в користь вина або міцних спиртних напоїв, так як вони , як правило , глютен. Однак, майте на увазі , що продукти відрізняються. Незалежно від напою ви вибираєте, що краще уважно вивчити етикетку.

резюме

Для того, щоб переконатися, що ви купуєте глютен пиво, уважно читати упаковку для регульованих фраз або символів, які вказують на продукт глютен. Багато брендів говорять, що це явно на етикетці.

Більшість пиво містить глютен, як це традиційно вариться з використанням містить клейковини зерна - зазвичай ячменю, пшениці або жита.

Тим не менш, є багато глютену. Кілька різновиди зроблені з використанням безглютенового зерна, і багато пивоварні присвячені Безглютенові об’єкти.

Оскільки більшість країн дотримуватися суворі стандарти маркування, сорти, які несуть регульований безглютенової етикетку, швидше за все, безпечні для людей з целіакію або клейковини чутливості.